söndag 28 juni 2009

förändringstider..

Nu är det väl revolution på gång.
30 närmar sig med stormsteg och kroppen firar detta med att ställa om sig.
Några saker som har förändrats:

  1. Jag tycker om kaffe. Inget mirakulöst. Jag började gilla det för några år sedan. Det startade med att jag drack kaffe på jobbet för att hålla mig vaken då min dygnsrytm är i obalans till och från. Det som gjorde att jag visste att jag skulle bli en sucker för kaffe var när jag åt kaffechoklad. Tyckte att det var helt sjukt gott.
  2. Tycker att gå ut på krogen är måttligt roligt. Kan kanske vara för att man gjort samma sak 90.000 gånger. Inte så värst spännande.
  3. Gillar sill. Det här är helt skadat. Jag gillade inte sill när jag var liten. Har under flera år ätit sill men mest för att man ska och inte för att det var särskilt gott. I midsommar hjälpte vi till i caféet och fick som tack några sillburkar som blev över. När vi åt sill till midsommarkvällen tyckte jag att den var ok men inte mer. Men när jag och V dagen efter kokade potatis och åt sill till pilldill kill, kill, kill... ...hur som helst, så åt vi sill till dillchillipillivanilli... ..vänta nu, jag har fastnat.. ...silli... ...skitsamma, det var sjukt gott i varje fall... ...dill.
  4. Sillpillidillibillyjean
  5. När jag var liten avskydde jag vinägerchips. Det smakade ju skit. Det var en av mina grundprinciper. Aldrig döda någon, aldrig råna en bank och avsky vinägerchips. Sedan drog jag och V ut med några dåvarande arbetskamrater. Vi tog varsin öl och våra kamrater beställde in vinägerchips. Av ren vana höll jag en liten intränad monolog kring chipsen. När jag smakade var krisen ett faktum. Det var ju pissgott. Fan. Allt jag stått för raderades på bara ett ögonblick. Sillisilldill.
  6. En till chock på gång nu. Eftersom jag ofta arbetar väldigt sent hinner jag inte med solen så mycket. En dag slutade jag tidigt från jobbet och tänkte att jag skulle sätta mig på balkongen i solen. Jag kom på att det var helt sinnessjukt skönt att sitta i solen. Har aldrig tyckt det annars. Det var länge sedan jag blev så avslappnad. När jag och V åker och badar ser jag till att ligga lite i solen. Jag har alltid annars bara ansett att det är jobbigt, svettigt, varmt och tråkigt.
  7. Har börjat fota. Efter flera år utan hobby nu har jag, tack vare V, fått upp ögonen för det. Får väl se om det är ett intresse som håller i sig men jag hoppas verkligen det.
Nej, nu ska jag lägga mig och läsa en sväng innan det blir alldeles för sent. Men jag återkommer säkert med flera mystiska förändringar.

3 kommentarer:

Anna Maria Niia sa...

Haha! Välkommen till klubben!
Jag har slutat bada i sjön... Vet inte varför bara blivit så... och så klagade man på sin föräldrar när man var liten att dom var så tråkiga... Nu är man där!

Det är skönt att läsa att du och Virre äter sill, badar och lever!

Saknar er så det gör ont!
Många kramar till er!

Förresten... känn dig slagen av Måns Zelmerlöv! Du har nämligen åkt ner på Mollys lista över söta killar... Du har ju klippt av dig håret, var hennes orsak!

roensk sa...

Ja, snart sitter man bänkad framför allsång på skansen och ser fram emot nästa korsordstidning då den gamla är löst.

Det är med stor sorg jag stiger ned från tronen. Men du får säga till henne att det är orättvist. Måns har faktiskt inte heller långt hår.

Ja, vi får styra upp någon form av möte i sommar. Lätt.

Anna Maria Niia sa...

Hihi... Det gör vi redan... Alltså sitter bänkade framför Allsång, det brukar låta från soffan: Åh, vad fint väder dom har i Stockholm, Nämen så gammal han blivit, Tyckte hon verkligen dom skorna passade till den klänningen...
och Matti springer på ICA och kollar hela tiden om nytt nummer av hans kära Sudukko tidning har kommit... Hjälp! Vi är verkligen gamla!